Algemene voorwaarden


Algemeen:
1. In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder:
– Klant: de eigenaar van het paard of de verantwoordelijke persoon voor het paard
– Paard: het paard of de pony, dat/die wordt getraind door “Manon Swanenburg – Gedragstraining Paard” of waarmee de klant zelf werkt tijdens een training.
– Training: een sessie waarbij het paard wordt getraind door “Manon Swanenburg – Gedragstraining Paard” of waarbij de klant instructie krijgt terwijl hij/zij zelf met het paard werkt, of een combinatie van beide.


Betaling:
1. Betaling geschiedt door middel van contanten of een factuur of digitaal betaalverzoek.
Betaling dient te geschieden binnen 14 dagen na ontvangst van de factuur of betaalverzoek.

2. Indien de klant minder dan 24 uur voorafgaand aan de afgesproken les deze les annuleert, wordt deze les volledig in rekening gebracht bij de klant, minus de reiskosten.

3. In geval van annulering van de training door “Manon Swanenburg – Gedragstraining Paard” zullen vanzelfsprekend geen kosten aan de klant worden berekend.


Training:
1. Een training vindt plaats op het terrein waar het paard van de klant normaalgesproken verblijft. Hiervan kan afgeweken worden als dit voor de training noodzakelijk is (bijvoorbeeld bij het trailer laden op “vreemd” terrein) c.q. als elders betere omstandigheden aanwezig zijn (bijvoorbeeld een veiliger omgeving) dan op de eigen verblijfplaats van het paard.

2. De klant en eventuele toeschouwers dienen tijdens een training een goedgekeurde veiligheidshelm te dragen.

3. Vanwege de veiligheid van zowel klant, paard als “Manon Swanenburg – Gedragstraining Paard”, behoudt “Manon Swanenburg – Gedragstraining Paard” zich het recht voor om een training te annuleren. Hieronder vallen slechte weersomstandigheden (storm, extreme regenval, sneeuw), en een slechte toestand van de bak of paddock of andere plaats waar met het paard wordt getraind (bijvoorbeeld te glad, te nat, sneeuw, bevroren).
In deze gevallen zal “Manon Swanenburg – Gedragstraining Paard” van tevoren met de klant overleggen of een aangepaste training mogelijk is, of dat de training eventueel op een andere locatie kan plaatsvinden.
Indien wordt besloten de training te annuleren, worden geen kosten voor de geannuleerde training in rekening gebracht.

4. Toeschouwers mogen aanwezig zijn bij een training, indien dit vooraf wordt overlegd met “Manon Swanenburg – Gedragstraining Paard”, en indien “Manon Swanenburg – Gedragstraining Paard” dit veilig genoeg acht.


Aansprakelijkheid “Manon Swanenburg – Gedragstraining Paard”:
1. “Manon Swanenburg –Gedragstraining Paard” is niet aansprakelijk voor diefstal, ongevallen of schade op het terrein van de klant, danwel op het terrein waar de training plaatsvindt.

2. “Manon Swanenburg –Gedragstraining Paard” is niet aansprakelijk voor schade aan materialen van de klant.

3.  “Manon Swanenburg –Gedragstraining Paard” is niet aansprakelijk voor schade die is ontstaan als gevolg van de door “Manon Swanenburg –Gedragstraining Paard” gegeven training en/of adviezen.

4. “Manon Swanenburg –Gedragstraining Paard” is ten opzichte van de klant niet aansprakelijk voor schade die is ontstaan ten gevolge van het niet in acht nemen van de veiligheidsvoorschriften en/of het niet opvolgen door de klant van de aanwijzingen gegeven door “Manon Swanenburg –Gedragstraining Paard”.

5. “Manon Swanenburg –Gedragstraining Paard” is niet aansprakelijk voor het niet behalen van het gewenste trainingsresultaat, noch voor gedragsveranderingen of andere problemen die na het volgen van een training of het opvolgen van adviezen van “Manon Swanenburg –Gedragstraining Paard” tot uiting komen.


Aansprakelijkheid klant:
1. De klant en zijn/haar paard zijn gedurende de training adequaat verzekerd voor wettelijke aansprakelijkheid, en eventueel ziekte en ongevallen. Indien de klant zijn/haar paard niet heeft verzekerd voor ziektekosten en ongevallen, realiseert de klant zich dat dit kosten met zich mee kan brengen in het geval van schade aan het paard.


Geschillen:
1. “Manon Swanenburg –Gedragstraining Paard” en de klant verklaren hiermee dat het Nederlandse recht exclusief van toepassing is op de gemaakte afspraken.