Waarmee kan ik je helpen?


Trailer laden

Lukt het niet om je paard op de trailer te krijgen? Of misschien gaat hij wel erop, maar ook heel hard weer achteruit eraf. Of hij durft niet alleen in een afgesloten trailer te blijven.
Het is eigenlijk heel logisch dat een paard niet in een trailer wil. Omdat een paard een kuddedier is, wil hij graag bij de kudde blijven, en is het voor zijn gevoel niet veilig om de andere paarden te verlaten. En als prooidier wil hij graag de omgeving kunnen scannen op mogelijk gevaar. Dat lukt niet in een afgesloten trailer.
Ik help je om je paard zodanig te trainen dat hij (weer) voldoende vertrouwen krijgt om de trailer op te lopen en daarin te verblijven. Tevens leer ik jou hoe je je paard veilig en op een voor hem logische manier met vertrouwen kunt laden, zodat jij weer met hem op pad kunt.

Meer over trailer laden

Schrik- en obstakeltraining

Is je paard bang voor bepaalde voorwerpen, bewegende dingen, of vindt hij alle nieuwe dingen en een andere omgeving spannend, dan kan schrik- en obstakeltraining hem helpen om daar beter mee om te gaan. Het is ook heel geschikt als je je paard wat “stoerder” wilt maken in het omgaan met nieuwe dingen en op vreemd terrein.
Er is veel mogelijk, en we zoeken samen een leuke trainingsmethode die jouw paard gaat helpen.

Schrik- en obstakeltraining is ook heel leuk als je paard geen probleem of uitdaging heeft, maar als je gewoon eens wat anders wilt doen, samen met je paard.

Loswerken en longeren

Bij het loswerken laat je een paard in een cirkel om je heen bewegen, waarbij je met lichaamstaal aangeeft in welk tempo hij moet lopen en welke richting hij moet volgen. Bij longeren met een enkele of dubbele lijn loopt hij ook in een cirkel om je heen, en kun je hem wat meer controleren.

Loswerken en longeren kun je gebruiken om je paard te trainen, bijvoorbeeld bij een jong paard dat moet gaan leren om een zadel op te krijgen, en een ruiter te gaan dragen. Ook als je paard al verder is in zijn opleiding kun je longeren gebruiken om hem soepeler te maken en dressuurmatig verder te trainen.
En loswerken en longeren zijn ook gewoon een leuke afwisseling van het rijden.

Longeren is niet gewoon je paard aan een lijntje rondjes laten lopen. Dat kan natuurlijk wel, maar dan heeft het geen toegevoegde waarde. Goed longeren, waarbij je je paard echt gaat trainen en ontwikkelen, is best lastig. Ik kan jou leren om goed te longeren, zowel met een enkele lijn als met dubbele lijnen. Als je paard het nog niet kent, of het lukt jou zelf niet goed (bijvoorbeeld omdat je paard niet van je weg wil lopen, of juist steeds naar het midden komt), train ik eerst de basis met je paard.

Algemene omgang met je paard

Als je tegen problemen aanloopt in de algemene omgang of communicatie met je paard, dan kan ik je helpen om elkaar beter te gaan begrijpen. Misschien heeft je paard nooit een goede basisafrichting gekregen, of misschien geef jij signalen of aanwijzingen aan je paard die voor hem niet duidelijk zijn. Hierbij beginnen we meestal met basis-grondwerk, en leer ik jou om je paard begrijpelijke hulpen te geven.

Basis-training (jong) paard/veulen

Je hebt een jong paard, en wilt hem graag een goede basis geven om in vertrouwen samen te gaan werken, of je wilt beginnen met zijn opleiding tot rijpaard.

Ik leer jou en je paard hoe je dit in stapjes kunt oppakken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:
– Meelopen aan een halster
– Paard kunnen aanraken op zijn hele lichaam, voetjes leren geven, een deken op kunnen doen
– Loswerken
– Een hoofstel en bit in kunnen doen, opzadelen
– Longeren met een enkele lijn of met dubbele lijnen
– Wennen aan beweging/gewicht op/langs/boven zijn lichaam (als voorbereiding op een ruiter)
– Opstappen van de ruiter

Overige gedrags-uitdagingen

Er zijn nog vele andere mogelijkheden om te trainen. Bijvoorbeeld:
– Je paard is bang voor: paraplu’s, bewegende voorwerpen, fietsers, verkeer, enz.
– Opstap-problemen
– Je paard is kopschuw, je krijgt het halster/hoofstel niet aan
– Je paard wil/kan zijn voeten niet optillen
– Je paard vindt het eng om geschoren te worden, afgespoten te worden, enz.

Overige diensten

– Het rijden/longeren van je paard tijdens jouw afwezigheid/ziekte/enz
– Begeleiding trailer laden als je bijvoorbeeld naar een wedstrijd gaat, en het de eerste keer nog niet alleen aandurft
– Begeleiding naar dierenkliniek
– Voedingsadvies op maat